חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק בג"ץ 11349/03

: | גרסת הדפסה
בג"צ
בית המשפט העליון בירושלים
11349-03
30.3.2004
בפני :
1. דורית ביניש
2. אדמונד לוי
3. מרים נאור


- נגד -
:
1. כאלד עבד אלרחמאן מוחמד
2. עביר האשם עתאמנה

עו"ד סיף ותד
:
1. שר הפנים
2. משרד הפנים - מינהל האוכלוסין
3. משרד הפנים

עו"ד מיכל פרידלנדר
פסק-דין

השופטת ד' ביניש:

           בפנינו עתירה למתן צו ביניים אשר ימנע גירושו של העותר 1, בעל דרכון ירדני, מהארץ ולמתן צו על-תנאי אשר יורה למשיבים לנמק מדוע לא תוענק לו אזרחות ישראלית.

           העותרת 2, הנה אזרחית ישראלית המתגוררת עם בעלה, העותר 1, בבקה-אלגרבייה. השניים נישאו בשנת 1995 ובשנת 1996 פנו בבקשה לאיחוד משפחות. במהלך טיפול משרד הפנים בבקשתם, ניתנה לעותר 1 אשרת שהיה בישראל, אשר הוארכה מפעם לפעם עד לחודש יוני, שנת 2000. בעתירתם טוענים העותרים כי העבירו, לבקשת המשיבים, מסמכים המעידים על כך שמרכז חייהם הוא בישראל אולם מאז פג תוקפה של האשרה שניתנה לעותר 1, לא נתקבלה כל תשובה עניינית מצד המשיבים לבקשתם של העותרים לאיחוד משפחתם. 

           המדינה בתגובתה לעתירה ציינה כי מן הטיפול שערך משרד הפנים בבקשת העותרים עלה כי בני הזוג נמצאים רבות מחוץ לישראל ומשכך אינם עומדים באחד התנאים לאיחוד משפחות - קיומו של מרכז חיים בישראל.  לפיכך, זומנו העותרים ביום 14.12.00 ללשכת מנהל האוכלוסין בחדרה לצורך בירור עניינם, אולם אלו לא התייצבו לבירור ולמעשה עד למועד הגשת העתירה לא פנו בכל דרך שהיא ללשכת מנהל האוכלוסין; אי לזאת, תיקם במשרד הפנים ניסגר. 

           לאחר שעיינתי בעתירה ובתגובת המשיבים לה, שוכנעתי כי דין העתירה להידחות על הסף שכן לוקה היא בשיהוי רב. פנייתם של העותרים לבית משפט זה איננה אלא לאחר כשלוש שנים במהלכן לא פעלו לקידום בקשתם לאיחוד משפחות בפני הגורמים המוסמכים לכך במשרד הפנים. כיום, עקב הזמן הרב שחלף מאז הוגשה הבקשה לאיחוד משפחות, אין עוד מקום לדון בבקשה הקודמת. נדרשת הגשת בקשה חדשה אשר תהיה מלווה בתשתית עובדתית מעודכנת, מלבד המסמכים אשר צורפו לעתירה זו, שכן מתגובת המדינה עולה כי באלו אין די כדי להוכיח מרכז חיים בישראל.

           אשר על כן, דין העתירה להידחות על הסף.

           ניתן היום, ח' בניסן התשס"ד (30.3.2004).

ש ו פ ט ת                                       ש ו פ ט                                           ש ו פ ט ת


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /צש התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>